ŠPANŠČINA

Španščina je uradni jezik v kar 21 državah in predstavlja materni jezik več kot 500 milijonom ljudi s celega sveta. Prisotna je na vseh področjih življenja. Tako postaja znanje španščine v zadnjih letih pri nas zaželeno in priljubljeno tudi zato, ker se je po izkušnjah številnih tečajnikov naučimo hitreje kot nekaterih drugih jezikov.

LJUDI

V mednarodni komunikaciji se uporablja kot drugi najpogosteje govorjeni svetovni jezik takoj za angleščino. Španščina postaja jezik prihodnosti, saj število njenih govorcev hitro narašča.

Španščina 1
Španščina 2

PLES

Na ulicah srečujemo španske turiste in študente na izmenjavi, ob posebnih priložnostih se predajamo kulinaričnim užitkom v španskih in mehiških restavracijah, plesni navdušenci pa ne morejo brez salse, bachate in reggaeton.

GLASBA

Na radijskih postajah se vrtijo glasbene uspešnice v španskem jeziku, na televiziji je prisotnih vse več nagrajenih španskih filmov, ob popoldnevih si radi ogledamo španske nadaljevanke, zvečer pa posežemo po dobri španski knjigi.

Španščina 3
Španščina 4

PRILOŽNOST, KULTURA IN DOŽIVETJA

Poslovneži zaradi hitro rastočega trga vse bolj sodelujejo z latinskoameriškim trgom, ostali pa si za oddih želimo odkrivati čare špansko govorečih dežel.
Španščina med drugim predstavlja jezik veselja in strasti, saj izžareva energijo španskih in latinskoameriških narodov, temperamenta in načina življenja.

ZAKAJ SE UČITI ŠPANSKO

Vlaganje v znanje tujih jezikov je zagotovo naložba za prihodnost, ki se bo obrestovala. Učenje jezika spodbuja razvoj intelektualnih zmožnosti in predstavlja dobro popotnico v življenju. Znanje španščine omogoča možnost študija v tujini, obenem pa se boste laže prilagodili novemu okolju in kulturi.

KONKURENČNOST

Konkurenčni boste na kariernem področju, saj vas bodo ljudje prej opazili, zaposlitev pa boste laže pridobili tudi na globalnem trgu. Znanje španščine predstavlja tudi poslovno priložnost, saj boste svojo dejavnost laže razširili v tujino in osvojili španski in latinskoameriški trg, pri čemer je slednji eden izmed najhitreje rastočih na svetu.

PRIJATELJSTVO IN POTOVANJE

In ne nazadnje, na potovanjih v špansko govorečih deželah boste laže navezali stik z domačini, sproščeno uporabljali pogoste fraze, vprašali za pot, rezervirali hotel, naročili kulinarične specialitete in se pogajali pri nakupih.